De Stadjerspas …ondertussen

Bij het agendapunt Stadjerspas, tijdens de commissievergadering Werk en Inkomen is er één inspreker. Voor de Gemeenteraad is het een voorlopige tussenstand. De uiteindelijke beslissing zal tijdens de raadsvergadering in december worden genomen.

stadjerspasMevr. Hovenkamp spreekt namens een hele boel Stadjers. Mevrouw geeft schilderlessen voor minima waar ze ook veel uitstapjes mee doet. De bejaardenbus is nu voor de helft van de prijs dankzij de Stadjerspas. Er valt een heleboel weg. Ondertussen heeft de (actie)groep al 1063 handtekeningen verzameld en gaat hier mee door.

SP stelt dat het animo voor deze pas zeker niet is afgenomen zoals het college beweerd.  Verdere verschraling wordt niet gesteund want er is simpelweg geen noodzaak om de pas uit te kleden. De pas wordt omgedoopt van Stadjerspas naar Minimapas, voor de Stadspartij een te stigmatiserende naam. De VVD kan zich prima vinden in het nieuwe concept wat ook veel meer mogelijk maakt voor kinderen.

De aanvraag zal in de toekomst via een website gebeuren. Bij de PvdA geeft mevr. Bloemhoff aan dat de politieke realiteit ons heeft ingehaald en dat de oude vorm van de Stadjerspas niet houdbaar is.

Wethouder Istha (College van B&W) geeft aan blij te zijn met deze tweede gespreksronde rondom de Stadjerspas. Het armoedebeleid wordt niet aangevuld want het College is van mening dat er genoeg wordt gedaan aan armoedebeleid in de stad. De wethouder geeft aan dat 85% van de aanbiedingen, zowel gemeentelijk als commercieel, blijven voor de Stadjerspas die vanaf  1 januari te verkrijgen is via de nieuwe webshop.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
14 − 12 =