Moskee in Groningen

In de wijkkrant ‘Nummer 1’ van 14 november staat een gezamenlijke reactie van de wijkraden Selwerd en de Paddepoel. Een reactie die er niet om liegt en waar zowel bezorgdheid als onvrede uit te lezen valt. Onvrede voortkomend uit het feit door bijvoorbeeld het ontbreken van o.a. structureel overleg. De voorzitter van de bewonersorganisatie Paddepoel gaf als antwoord op onze aanvraag voor een gesprek aan geen contact met de media te willen hebben.

moskee-GroningenDe omwonenden van Park Selwerd hebben vooral problemen met enerzijds de aantasting van het ecologische uiterlijk van het park en de historische en recreatieve functie. Er staat nu een oude boerderij die straks vervangen wordt door een groter en hoger ogend bouwwerk. Anderzijds is men bang dat door het grotere bouwwerk er ook meer mensen komen naar de gebedsdiensten en daarmee alle straten om het park vol komen te staan. Er is ondertussen al een petitie geopend tegen de bouw van de moskee.

Ook de PVV is druk bezig om draagvlak te creëren onder de bewoners rondom Park Selwerd. Toch zie je nergens de flyer achter de ramen hangen, die de PVV heeft rondgedeeld, waarop te lezen valt: ‘Mosknee.’ Dit in tegenstelling tot de acties om de komst van de Regiotram tegen te houden. Toen zag men achter alle ramen de groen-witte poster hangen met de tekst ‘Tram No Way’.

Binnenkort volgt op deze site een interview met het bestuur van de Moskee.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 ⁄ 10 =