Intocht Sinterklaas

Vandaag kwam Sinterklaas aan in de stad Groningen. De stoomboot van de Sint legde rond half twaalf vanmorgen aan in de Zuiderhaven. Het weer zat gelukkig mee maar naarmate het middagprogramma vorderde begon het wel kouder te worden.

Aankomst Sinterklaas
Sinterklaas werd ontvangen in Groningen door tijdelijk burgemeester Vreeman

De landelijke intocht werd goed bezocht, ca. 50.000 vaders, moeders en kinderen waren naar het centrum van Groningen gekomen om de goedheiligman te verwelkomen. Op de Grote Markt in Groningen was het een echt feest. Ondanks dat het venijnig koud was had iedereen het uitstekend naar de zin.

Gelukkig waren er geen calamiteiten of onaangename voorvallen, zoals wel voorspeld werd. Slecht één verwarde man werd aangehouden omdat hij zijn ID niet kon laten zien. Er waren 180 agenten en 150 beveiligers op de been om alles in goede banen te leiden.

Meer foto’s

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 + 18 =