Cruiseschip Norwegian Getaway

Het cruiseschip Norwegian Getaway arriveerde vandaag om 16:30 in de Eemshaven. Het schip lag al een tijdje voor anker buiten de haven omdat de haveningang te ondiep was. Het was dus even wachten tot het vloed werd.

getaway-5
Cruiseschip Norwegian Getaway

Er waren veel mensen naar de Eemshaven gekomen om een glimp op te vangen van dit majestueuze schip van 300 meter lang. Ook dit schip werd gebouwd door de Meyer Werf in Papenburg, net als het cruiseschip de Breakaway, en biedt ruimte aan 4000 passagiers.

Het cruiseschip blijft tot dinsdag en zal wat testvaarten maken en bijtanken. Na dinsdag vaart het schip naar de Bremerhaven waar het afgewerkt zal worden. In februari 2014 wordt het schip in Miami gedoopt.

Meer foto’s van de Getaway

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 ⁄ 1 =