Bim-station

Begin van dit jaar werd bekend dat het zogenaamde Bim-station aan de Turfsingel vanaf 1 februari 2013 een onbemande pomp zal worden. Dat betekende voor de beheerder van de pomp dat hij aangewezen zou zijn op alleen de inkomsten van zijn winkel. Onmogelijk om dan het hoofd boven water te houden.

_DSC1547
Gulf tankstation aan de Turfsingel

Het monumentale pand, wat nu een Gulf tankstation is, werd ooit in opdracht van Esso ontworpen door architect W.M. Dudok. Sinds 1999 is Ronnie Raangs de gelukkige beheerder van het laatste tankstation in het centrum van de stad Groningen. In 2004 werd Bim overgenomen door Gulf, maar pas in 2008 was dit voor het Groningse publiek zichtbaar. O.a. Martin Bril heeft geschreven over dit bijzondere en unieke gebouwtje wat toch spreekt tot de verbeelding.

Na wat heen en weer gesteggel tussen Gulf en Ronnie Raangs is uiteindelijk toch besloten om het tankstation bemand te laten. Ronnie Raangs is in ieder geval tevreden en blij dat hij zijn klanten, die ook komen tanken, gewoon contant kan laten betalen bij de kassa en zodoende ook nog een krantje, broodje of kop koffie kan verkopen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 ⁄ 9 =