‘Het mag allemaal wel wat roder’

“Het mag allemaal wel wat roder” dat waren de woorden waarmee wethouder Roeland van der Schaaf zijn lijsttrekkersdebat gisteravond beëindigde in het activiteitencentrum het Dok in Lewenborg. Hier kruiste de PvdA-wethouder de degens met partijgenoot Carine Bloemhoff, in de strijd om het PvdA lijsttrekkerschap.

bloemhoff-vanderschaaf
foto: Mike Tomale – Het Dok in Lewenborg

De tijd dat de PvdA in de stad Groningen volle zalen trok is voorlopig voorbij, mede door de invloed van de landelijke peilingen en natuurlijk niet te vergeten, de bestuurscrisis die de partij vorig jaar in de stad trof. Ongeveer 60 mensen waren op het debat afgekomen. Onder hen veel partijprominenten zoals Daan Bultje en Sjak Rijploeg.

Nieuwe strategie
De landelijke PvdA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is afgelopen maandag begonnen. Voor de eerste keer mogen behalve PvdA-leden ook niet leden meebepalen wie lijsttrekker wordt. Een nieuwe strategie om geïnteresseerden kennis te laten maken met de partij.

Jongeren en armoede
Inhoudelijk lagen beide kandidaten niet ver van elkaar af. Ze vulden elkaar aan op de inhoud. Het debat speelde zich af rondom vier thema’s: zorg & welzijn, armoede, wijkvernieuwing en bestuur & financiën. Waar wethouder Roeland van der Schaaf zich hard wil maken voor jongeren die ontsporen in de samenleving wil Carine Bloemhoff zich inzetten voor werk en armoede.

Volgende week treffen de kandidaten elkaar opnieuw in het ’t Vinkenhuys in Vinkhuizen, waarna de strijd wordt beslecht op 8 november in het Newscafé aan het Waagplein.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
19 × 18 =