Piet de Vey Mestdagh stopt als gedeputeerde

Piet de Vey Mestdagh (D66) stopt er mee als gedeputeerde. Dit heeft het College van Gedeputeerde Staten in Groningen gisteren bekend gemaakt. De Vey Mestdagh was o.a. verantwoordelijk voor grote dossiers als gaswinning en bestuurlijke vernieuwing.

PietdeVey
foto: Provincie Groningen – Piet de Vey Mestdagh (D66)

Volgens Dagblad van het Noorden zouden de coalitiepartners De Vey Mestdagh te licht vinden voor het grote werk. De Vey Mestdagh kan zich in deze uitspraken niet herkennen en geeft aan om persoonlijke redenen terug te treden. De gedeputeerde blijft zijn werkzaamheden voortzetten zolang er geen opvolger gevonden is.De Vey Mestdagh was 15 jaar actief voor D66 in Groningen. De Statenfractie van D66 Groningen heeft aangekondigd dat ze een nieuwe kandidaat-gedeputeerde zullen voordragen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
3 × 30 =