Ten Boer schroeft waarschijnlijk de OZB omhoog

De Gemeente Ten Boer is nagenoeg failliet en heeft zelf aangegeven een artikel 12 gemeente te willen worden.

 

foto: Mike Tomale - centrum Ten Boer
foto: Mike Tomale – centrum Ten Boer

De  gemeente kampt met forse verliezen door mislukte bouwprojecten Dijkshorn en Woldwijk en afschrijvingen op grondaankopen. Saillant detail is dat de Gemeente Ten boer de schuld deels legt bij de Provincie Groningen. De Provincie zou de aanjager zijn geweest van de grondaankopen.

In de negatieve begroting 2014 die Burgemeester en wethouders de raad aanboden staat de teller op 2,5 miljoen in het rood. In de negatieve begroting worden de bezuinigingen vanuit het regeerakkoord en de te verwachten groei van uitkeringsgerechtigden meegenomen.

Als een eerste voorstel voor een mogelijke financiële positieverbetering wordt de OZB verhoogd met 3,8%. Het definitieve besluit valt op 7 november tijdens de vaststelling van de begroting door de gemeenteraad.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
3 × 20 =