Coming Outdag 2013: mannelijke’ vrouwen en ‘vrouwelijke’ mannen

Een statement voor één dag, maar een jaar geldig. Iedere stad in Nederland die de regenboogvlag hijst geeft aan achter de statement te staan. Coming Outdag is onderdeel van de Regenboogweek en pleit voor een tolerante samenleving waarin ook evenredig plaats is voor holebi’s en transgenders.

regenboogvlag
foto: Mike Tomale – regenboogvlag

Vanmorgen om 8:15 stak wethouder Jannie Visscher, samen met het bestuur van de het platform LGBT, de regenboogvlag uit op de Martinitoren. “Vandaag is de dag waarop we de diversiteit vieren in de stad Groningen” zei wethouder Visscher in haar toespraak.

Het doel van de Regenboogweek is om stadjers en geïnteresseerden kennis te laten maken met de cultuur en leefwereld van holebi’s en duidelijk te maken tegen welke problemen in onze samenleving deze mensen aanlopen.

Bij deze gelegenheid waren ook de voorzitter van het COC en GroenLinks raadslid Kris van der Veen. Beiden hesen ieder een regenboogvlag.

De regenboogweek loopt van 4 t/m 13 oktober.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 ⁄ 10 =